Bedrijvenweek

Tijdens de Bedrijvenweek brengen wij “beroepen in beeld”.
Leerlingen van 13 t/m 15 jaar gaan op bedrijfsbezoek en maken kennis met regionale bedrijven en verschillende beroepen/branches. Soms wordt er een bepaald thema aan de week gehangen, bijvoorbeeld de “Week van de Techniek” of de week van “Personeel & Arbeid”. SOB Oostland zoekt ondernemers en organisaties die hun deuren willen openzetten voor leerlingen uit Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp.

 

In schooljaar 2023-2024 zal de Bedrijvenweek plaatsvinden van 12 t/m 16 februari 2024

 

 

Terug

Bedrijfsbezoek

De leerlingen komen naar uw bedrijf, instelling of organisatie. Het doel van het bezoek is oriënteren op diverse beroepen in uw bedrijf, instelling of organisatie. Als er gekozen wordt voor een bepaald thema, dan is het de bedoeling dat de leerlingen meer te weten komen over het desbetreffende thema. Ze stellen vragen over het thema. Het bezoek duurt gemiddeld anderhalf uur en kan bestaan uit een korte presentatie, rondleiding langs de afdelingen en een doe-activiteit: zien, ervaren en beleven!

 

Een leerling onthoudt een bezoek beter als er daadwerkelijk iets gedaan kan worden binnen uw bedrijf, instelling of organisatie. De leerlingen worden op school goed voorbereid en kunnen aangeven waar hun interesses liggen. Na afloop van het bezoek evalueren de kinderen hun ervaringen en weten ze beter of een beroep/branche bij hen past. Wij denken graag met u mee om een leuk en leerzaam programma samen te stellen voor de leerlingen!

Gastles

Daarnaast is het mogelijk om als gastspreker op school
langs te komen om meer over uw bedrijf, instelling of
organisatie en de beroepen binnen uw bedrijf, instelling of
organisatie te laten zien.

Ondersteuning

De programmamanager van het SOB Oostland, Ronald Groenenberg, verzorgt twee keer per jaar de planning/matching tussen bedrijf en school. De scholen verdelen de leerlingen in groepjes van 10 tot 15 leerlingen en zorgen voor begeleiding. De contactpersoon van de VO-school (decaan/stagecoördinator) neemt contact met u op als u aan heeft gegeven mee te willen doen.