Bedrijvenweek

Tijdens de bedrijvenweek brengen wij beroepen in beeld. Leerlingen van 13 t/m 15 jaar gaan op bedrijfsbezoek en maken kennis met regionale bedrijven en verschillende beroepen. Soms wordt er een thema aan de week gehangen.

SOB Oostland zoekt ondernemers en organisaties die hun deuren willen openzetten voor leerlingen uit Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland.

De leerlingen komen naar uw bedrijf. Het doel van het bezoek is oriƫnteren op diverse beroepen in uw organisatie. Als er gekozen wordt voor een thema, is het de bedoeling dat de leerlingen meer te weten komen over het betreffende thema. Ze stellen vragen over het thema. Het bezoek duurt gemiddeld anderhalf uur en kan bestaan uit een korte presentatie, rondleiding langs de afdelingen en een doe-activiteit: zien, ervaren en beleven. Een leerling onthoudt een bezoek beter als er daadwerkelijk iets gedaan kan worden binnen het bedrijf. De leerlingen worden goed voorbereid en kunnen aangeven waar hun interesses liggen. Na afloop van het bezoek evalueren de kinderen hun ervaringen en weten ze beter of een beroep bij hen past. We denken graag met u mee voor het programma.

Daarnaast is het mogelijk om op school langs te komen om meer over de beroepen binnen uw bedrijf te laten zien. De SOB programmamanager verzorgt 2x per jaar de planning/matching tussen bedrijf en school. De scholen verdelen de leerlingen in groepjes van 10 tot 15 leerlingen en zorgen voor begeleiding. De contacpersoon van de school neemt contact met u op als u aan hebt gegeven mee te willen doen.

LET OP:

Er worden geen Beroepen in Beeld dagen in 2019 meer georganiseerd door de SOB Programmamanager.

De scholen pakken dit vanaf begin 2019 zelf op.