Economie & Ondernemen

Bij Economie & Ondernemen richten we ons op het bewerken, voorbereiden, maken en verhandelen van producten. Het gaat hierbij om bedrijven en beroepen die met de verkoop van hun goederen of diensten winst willen maken. Denk dan aan administratie, consumptief, commerciële dienstverlening, mode en kleding. Beroepen zoals verkoper, inkoper, magazijnmedewerker, kok, receptiemedewerker, administrateur, juridisch medewerker en etaleur. Maar denk ook aan horeca in relatie met de organisatie van evenementen.

Andere profielen

Ondernemen

Een ondernemer ‘doet iets’ voor iemand anders of verkoopt iets, een product of dienst, aan iemand. In ruil hiervoor krijgt de ondernemer iets terug: dit kan geld zijn, maar ook een goed gevoel!

Een ondernemer ontwikkelt een eigen ondernemingsplan en voert deze uit. Daarnaast kan een ondernemer persoonlijke motieven en kwaliteiten van zichzelf benoemen en de keuze voor een bepaalde ondernemingsvorm toelichten. Ook kan een ondernemer een marketingplan maken, het doel van een onderneming benoemen, de markt beoordelen, een marketingmix ontwerpen en een inkoop- en verkoopbeleid toepassen. Bovendien kan een ondernemer een financieel plan maken, zoals een investeringsplan en een financieringsplan en de haalbaarheid van het plan beoordelen.