Scan de button voor meer informatie over VMBO On Stage

Een blik in de toekomst: Oostland On Stage

Met een Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB) -traject op school, het Beroepenfeest (in februari) en de daarop volgende Doe Dag (in maart) geven wij leerlingen uit klas 2 en 3 van het vmbo de ruimte om de eerste stappen te zetten in hun loopbaankeuze én het vormen van een (zakelijk) netwerk. In de praktijk blijkt vaak hoe belangrijk dat is. Voor het bedrijfsleven geeft dit de mogelijkheid ‘hun parel’ te laten zien, leerlingen te inspireren en om nieuwe stagiaires en toekomstig medewerkers te werven. Laat het bedrijfsleven een ‘stip op de horizon’ zetten om leerlingen te inspireren voor hun toekomst.

Oostland On Stage

Oostland On Stage is een Beroepenfeest voor vmbo-leerlingen en bedrijven/ beroepsbeoefenaars. Op het Beroepenfeest ‘ontmoet’ het bedrijfsleven enthousiaste vmbo-leerlingen en omgekeerd. Daarna volgt een soort ‘stagedag’: de Doe Dag waar leerlingen te gast zijn bij twee bedrijven naar keuze. Daar maken ze kennis met misschien wel hun toekomstige bijbaan, stageplaats of zelfs de droombaan van hun toekomst!

 

Binnen de regio Oostland (Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp) zijn vijf VO-scholen die deelnemen aan dit evenement. Dit zijn Melanchthon Berkroden, Melanchthon Business School, Melanchthon De Blesewic, Wolfert Lansing en Stanislas Pijnacker. Vanuit het bedrijfsleven rekenen wij op zo’n 200 bedrijven/ beroepsbeoefenaars die verbonden zijn aan verschillende ‘sectoren’. Deze vier sectoren zijn grotendeels gelijk aan de 4 profielen waar het SOB Oostland zich voornamelijk op richt: Groen & Natuur, Zorg, Welzijn & Maatschappij, Economie & Ondernemen (Handel & Economie tijdens Oostland On Stage) en Techniek.

Aanmelden

Helpt uw bedrijf, instelling of organisatie mee om het zaadje van de toekomst van vmbo-leerlingen te planten? Natuurlijk bent u als ondernemer daarbij!

 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar de projectleider van Oostland On Stage, Monique Spek, mailadres: mail@oostlandonstage.nl.

 

Kijk voor meer informatie over het Beroepenfeest en de Doe Dag op de website: www.oostlandonstage.nl.

Over VMBO On Stage

Oostland On Stage staat niet op zichzelf, maar maakt onderdeel uit van een landelijk georganiseerd jaarlijks evenement. VMBO On Stage faciliteert een nieuw, duurzaam, persoonlijk en lokaal (beroeps)netwerk voor jongeren van het vmbo. Dit ‘sociaal kapitaal’ draagt bij aan zelfvertrouwen, toekomstperspectief, kans gelijkheid en ondernemersvaardigheden. Ervaring en (levens)loopbaan, van jong en oud, worden gedeeld op het Beroepenfeest. On Stage is geschikt voor leerlingen van 12-16 jaar van alle niveaus in het VMBO (dus ook mavo = vmbo-TL). Steeds vaker doen ook jongeren van praktijkonderwijs, LWOO, VSO, ISK etc. succesvol mee. VMBO On Stage bestaat sinds 2007.

Alles mag je worden.
Behalve ongelukkig. Beloofd?

Sfeerimpressie On Stage Beroepenfeest en Doe Dag

Voorbeeld van praktijkervaring tijdens een Doe Dag: leuk en leerzaam

‘Twee groepen leerlingen meldden zich aan de Industrieweg om een dagje mee te lopen en te proeven van de wereld van ‘refurbishing’, licht de eigenaar van een computerzaak tijdens de Doe Dag toe. We hebben uitgelegd wat ‘refurbishing’ betekent en wat je doet wanneer je laptopreparateur bent.’

 

De dag begon met een rondleiding. Superinteressant, maar de leerlingen kwamen natuurlijk voor de echte doe-activiteit: een gebruikte laptop weer klaarmaken voor de verkoop! De leerlingen gingen, uiteraard onder deskundige begeleiding van de computerzaakmedewerkers, aan de slag en leerden hoe ze een SSD-schijf konden vervangen. ‘Ook hebben ze Windows kunnen installeren op de laptop’, vertelt Herold.

 

‘Het was een leerzame en leuke Doe Dag, niet alleen voor de leerlingen, maar zeker ook voor ons!’

Oostland On Stage

De eigenaar van de computerzaak doet al jaren mee aan VMBO On Stage: ‘We kijken graag vooruit. En wie ‘de jeugd’ heeft, heeft toekomst! Tel daarbij op dat ook ‘refurbishing’ een belangrijke rol in die toekomst speelt en je snapt waarom wij graag een bijdrage leveren. Ik weet zeker dat ik ook een bijdrage ga leveren aan Oostland On Stage!’