Oostland On Stage!

Wat is SOB Oostland?

SOB Oostland is een samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen en bedrijven in de regio Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp.

 

Het zet zich in voor (loopbaan)activiteiten van het voortgezet onderwijs, met extra aandacht voor Groen & Natuur, Zorg, Welzijn & Maatschappij, Economie & Ondernemen en Techniek. Scholen hebben Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB) hoog op de agenda staan en hebben hierbij ondersteuning nodig van het bedrijfsleven. Zij kunnen de leerlingen laten zien, proeven en ervaren wat een baan in een bepaald profiel inhoudt.

 

Een leerling zal, als hij/zij (studie)keuzes moet gaan maken, nooit iets kiezen wat hij of zij niet kent. Toch zijn dit misschien de beroepen waar veel vraag naar is. Daarom is het van groot belang om de diverse loopbaanmogelijkheden onder de aandacht te brengen, waardoor leerlingen hun eigen talenten en competenties kunnen ontdekken en verder kunnen ontwikkelen. Jonge leerlingen van 12-18 jaar vergroten bovendien hun horizon en zij kunnen bewuster een vervolgopleiding kiezen in het Middelbaar Beroeps Onderwijs die bij ze past en wat ze leuk vinden.

Meer over ons Partners

Alles mag je worden.
Behalve ongelukkig. Beloofd?

Loopbaanactiviteiten

SOB Oostland kan ondersteuning bieden aan VO-scholen bij o.a. verschillende soorten stages, gastlessen, bedrijfsbezoeken

(tijdens de Bedrijven- en/of Themaweek), praktijkopdrachten en sollicitatietrainingen. In schooljaar 2024-2025 zal het

SOB Oostland starten met de organisatie van Beroepenfestijn “Oostland on Stage”.

Nieuw in schooljaar 2024-2025!
– Oostland On Stage –

Klik hier voor meer informatie.

Klik hier om je direct aan te melden!

Oostland On Stage

Meer informatie over SOB Oostland en Oostland On Stage

Voor algemene vragen over het SOB Oostland en/of voor vragen over de loopbaanactiviteiten die het SOB Oostland organiseert kunt u contact opnemen met de programmamanager, Ronald Groenenberg, e-mail: info@sob-oostland.nl.

 

Kijk voor meer informatie over ons nieuwe Beroepenfeest Oostland On Stage op de website: www.oostlandonstage.nl.

 

Voor vragen over Beroepenfeest Oostland On stage kunt u contact opnemen met de projectleider van dit evenement, Monique Spek, e-mail: mail@oostlandonstage.nl.