Op zaterdag 17 juni jongstleden heeft de eerste Doedag in Techniek plaatsgevonden op bedrijvenpark ‘De Boezem’ bij L. van Vliet Vorkheftrucks B.V. aan de Heulweg 6 in Pijnacker. Dit evenement is een initiatief geweest vanuit het bedrijfsleven in de Gemeente Pijnacker-Nootdorp. Tijdens het evenement konden kinderen van 8 t/m 13 jaar en hun ouders/verzorgers op een speelse, interactieve manier kennismaken met de mogelijkheden in de wereld van techniek. Daarnaast was deze dag een unieke kans om technische bedrijven kennis te laten maken met lokale inwoners en de toekomstige generatie, maar ook was er kans om te netwerken met de verschillende deelnemende onderwijsinstellingen. 

De afgelopen maanden zijn overheid, ondernemers en onderwijs actief bezig geweest om dit evenement tot een succes te maken. Van ideeën op flyers en posters uitwerken, tot deelnemende ondernemers en technische bedrijven zoeken, sponsoren regelen, reclame maken en Vo- en Mbo-scholen aanschrijven en persoonlijk benaderen om hen te enthousiasmeren deze Doedag te bezoeken.

En wat was dit evenement uiteindelijk een drukte en succes! Binnen en buiten was er veel te beleven voor iedereen tussen alle vorkheftrucks. Nadat wethouder Bart van Straten de opening had verricht hebben we samen met de deelnemende technische bedrijven en onderwijsinstellingen uit de Gemeente Pijnacker-Nootdorp vele kinderen en hun ouders/verzorgers een mooie inkijk in de wereld van de techniek bezorgd.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar alle aanwezige, enthousiaste ondernemers, technische bedrijven en onderwijsinstellingen en uiteraard Leco en Milou van Vliet voor het beschikbaar stellen van hun bedrijfspand.

In onderstaande video zie je een korte sfeerimpressie van deze onvergetelijke dag:

https://pijnacker-nootdorp.tv/video-kids-komen-massaal-naar-doe-dag-in-de-techniek-in-pijnacker/

De wereld van techniek heeft de toekomst!

Leonie van Haren, programmamanager SOB Oostland.